shangbiao

Sejarah sarung tangan medis

1. Sejarah asal usul sarung tangan

Ing taun 1889, sepasang sarung tangan sekali pakai pertama lair ing klinik Dr. William Stewart Halstead.

Ing proses operasi, sarung tangan sing bisa digunakake ora mung bisa njamin keluwesan tangan dhokter, nanging uga bisa ningkatake kesehatan kebersihan lingkungan medis. Sarung tangan sing bisa digunakake ing ahli bedah ing klompok iki misuwur banget.

Ing uji coba klinis jangka panjang, sarung tangan sing bisa digunakake uga ditemokake duwe fungsi kanggo ngisolasi penyakit sing ditularake getih, lan Administrasi Kesehatan lan Keamanan Pekerjaan kalebu peralatan proteksi pribadi nalika wabah AIDS kedadeyan ing taun 1992.

History of the medical disposable gloves (1)

2. Sterilisasi

Sarung tangan sing bisa dilahirake ing industri medis, sterilisasi sarung tangan medis uga ketat, teknik sterilisasi umum yaiku loro:

1) Sterilisasi etilena oksida - panggunaan teknologi sterilisasi teknologi sterilisasi etilena oksida bisa mateni kabeh mikroorganisme, kalebu spora bakteri, nanging uga kanggo mesthekake yen sarung tangan ora kena karusakan;

2) Sterilisasi sinar-gamma - sterilisasi radiasi yaiku nggunakake radiasi elektromagnetik sing digawe dening gelombang elektromagnetik kanggo mateni akeh zat ing mikroba. Iki minangka cara sing efektif kanggo nyegah utawa mateni mikroorganisme kanggo entuk tujuan sterilisasi tingkat tinggi, sawise sinar gamma saka sarung tangan Bakteri umume rada abu-abu.

3. Klasifikasi sarung tangan sing bisa digunakake

Minangka bagean saka populasi sing alergi lateks alami, pabrikan sarung tangan terus menehi macem-macem solusi, sing asale saka macem-macem sarung tangan sing bisa digunakake.

Miturut macem-macem bahan, sarung tangan sing bisa digunakake bisa dipérang dadi: Sarung tangan nitril, sarung tangan Lateks, sarung tangan PVC, sarung tangan PE ... ... saka sudut pandang tren pasar, sarung tangan nitril mbesuk dadi mainstream.

History of the medical disposable gloves (2)

Pungkasan, ORIENTMED bisa nyedhiyakake macem-macem sarung tangan, adhedhasar rega sing kompetitif. Kanggo kesehatan, layanan profesional, kita bakal luwih apik!


Wektu kiriman: Sep-29-2020